Country Kickin'


Sinds september 2006 presenteert Kick van de Vooren het radioprogramma Country Kickin'. Eerst via Radio Hoorn, later ook via RTV Hollands Midden en Crossroadscountryradio.nl.

In eerste instantie was Country Kickin' een countryprogramma zoals zoveel anderen, veel muziek uit Amerika en specials rondom (hoofdzakelijk) Amerikaanse artiesten.
In de loop der jaren zijn er enkele format-wijzigingen geweest, waardoor bij Country Kickin' nu de nadruk ligt op countrymuziek van artiesten van buiten Amerika.
Hierdoor is er in de jaren steeds meer ruimte gekomen voor het promoten van de Nederlandse en Belgische country-artiesten.
Vast onderdeel is in het eerste uur het 'Nedercountry-kwartiertje', waarin non-stop vijf nummers gedraaid worden van artiesten uit Nederland.

Het tweede uur is lang bestemd geweest voor speciale dingen, zo is vanaf september 2007 Kick begonnen met "de geschiedenis van de Countrymuziek". De teksten hiervan zijn terug te vinden op deze site.
Daarna is hij begonnen met 1 uur durende specials over de verschillende artiesten. Regelmatig liet hij zich hierbij leiden door de actualiteit, bijvoorbeeld als een artiest jarig of overleden is.
Ook in de specials kwamen regelmatig Nederlandse artiesten aan bod.

Sinds 31 maart 2017 is Country Kickin' te beluisteren via:
Vrijdag 17 - 19 u via RTV Hollands Midden; (ook livestream via internet)
Country Internetradio-zender Crossroads Country Radio, iedere vrijdagavond tussen 20 en 22 uur


Sinds 26 juni 2011 worden ook op deze site de volledige playlisten van Country Kickin' gepubliceerd.

Voor het radioprogramma kunt u verzoeken indienen via radio@countrykickin.nl
Reacties en zaken voor de agenda kunt u indienen via agenda@countrykickin.nl
Biografieen, foto's en muziek kunnen worden gezonden aan info@countrykickin.nl